Allergenenbeleid - Verstegen Industrie

Allergenenbeleid

Verstegen gaat voor kwaliteit, Verstegen gaat voor voedselveiligheid. Vele spelers in de Europese markt kiezen om die reden juist voor Verstegen. Wij voldoen graag aan de hoge eisen aangaande o.a. het allergenenbeleid. Op deze pagina lees je er alles over.

Veertien allergenen

De Europese Commissie heeft het etiketteren van 14 allergenen geregeld in (2003/89/EG). Informatie is van groot belang voor consumenten die lijden aan voedselallergie of voedselintolerantie. Deze wetgeving heeft niet alleen directe gevolgen voor de wijze van etiketteren maar is ook van invloed op de totale ketenbeheersing.

Lees meer
Maatregelen

Verstegen helpt je graag met het ontwikkelen van volledig allergeenvrije producten. Hiermee hebben wij ruime ervaringen! Om te voldoen aan de hoge eisen allergenenbeleid, hebben wij een tal van maatregelen getroffen.

Lees meer
Belang etiket

Informatie is van wezenlijk belang voor consumenten die lijden aan voedselallergie of voedselintolerantie. Voor deze mensen is het gebrek aan gedetailleerde informatie een handicap, omdat ze nooit zeker weten dat de producten die zij kopen geen allergenen bevatten. Daarom moeten consumenten die lijden aan een voedselallergie of voedselintolerantie voldoende geïnformeerd worden over de samenstelling van levensmiddelen met behulp van het etiket.